niedziela, 20 marca 2011

Kurczak z brzoskwiniami


1 duża pierś kurczaka 1/2 puszki brzoskwiń 1 duża marchewka 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki sól, pieprz, papryka 1 szklanka ryżu (porcja dla 4 osób)

Pierś kurczaka kroimy w drobne kawałki i obsmażamy na maśle na patelni. Gdy się zrumieni dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy cebulę dość drobno pokrojoną i podsmażamy kilka minut. Na koniec dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę, przyprawiamy, całość zalewamy 1/2 syropu jaki znajduje się w puszce i dla zagęszczenia posypujemy 1 łyżeczką mąki przesypując przez sitko. Dusimy pod przykryciem około 15 minut na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy ryż na sypko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz