sobota, 11 czerwca 2011

Ryba z chińskimi warzywami


2 duże filety ryby na przykład pangi
gotowa mrożonka warzywa chińskie
3 ziemniaki na frytki
sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka, zioła prowansalskie
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju

Rybę oraz mrożonkę wyjmujemy wcześniej z zamrażalnika. Rybę na pół godziny przed smażeniem posypujemy przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu smażymy rybę z dwóch stron. Najpierw układamy rybę, po 5 minutach dodajemy frytki i warzywa, które warto odrobinę posolić. Wszystko smażymy na małym ogniu około 15 minut.
(Jeśli chcemy wersję dietetyczną rybę możemy upiec w piekarniku, zawijając ją w folię aluminiową z odrobiną masła na 15 minut).
*porcja dla 2 osób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz